Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κατάληψη στο εργοστάσιο Φάρος

(φωτό από το blogspot του Απελευθερωμένου Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου)

Η χαρτοποιία «Φάρος Α.Ε.» στον Αλιμο κήρυξε πτώχευση και οι εργαζόμενοι έχουν τώρα καταλάβει το εργοστάσιο προκειμένου να διασφαλίσουν δεδουλευμένους μισθούς και αποζημιώσεις. Η κατάληψη του χώρου του εργοστασίου ξεκίνησε από τους εργαζόμενους όταν η εταιρεία επιχείρησε να "φυγαδεύσει" τα μηχανήματά της.

Σύμφωνα με το Alimos - News: "...τα πρώτα προβλήματα στην εταιρία άρχισαν να εμφανίζονται πριν από περίπου δύο χρόνια...Σχεδόν ένα χρόνο μετά άρχισαν και τα προβλήματα στην μισθοδοσία του προσωπικού...Τον Οκτώβριο του 2008 οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας με βασικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Αρχές Ιανουαρίου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα ενώ η υπόθεση τους εκδικάστηκε πρόσφατα στα αρμόδια δικαστήρια και το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση. Αν και σε διαδικασία πτώχευσης οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον επιχειρηματία ότι προσπάθησε εν κρυπτό να μεταφέρει τα μηχανήματα από το εργοστάσιο με σκοπό τη μεταπώληση τους....".

Οι εργαζόμενοι, εκτός από απλήρωτοι τόσους μήνες, βρίσκονται εντελώς μετέωροι αφού ούτε εργαζόμενοι είναι αλλά ούτε απολυμένοι.

Κείμενα από:

http://katadimadim.blogspot.com/2009/02/blog-post_14.html

http://alimosnews.gr/?p=1477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου