Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Εγκλημα στα Πατήσια!

Πηγή: athens.indymedia.org, indy.gr


Ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου στα Πατήσια δεν υπάρχει πια. Συνεργεία του δήμου Αθήνας έκοψαν δεκάδες υπεραιωνόβια πεύκα για να φτιάξουν τριώροφο γκαράζ!

Στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αθηναίων έκαναν έφοδο με εκσκαφικά μηχανήματα φορτηγά και αλυσοπριονα στο πάρκο που βρίσκεται στην Πατησίων και Κύπρου και έκοψαν τουλάχιστον 44 δέντρα ανάμεσα στα οποία δεκάδες πεύκα. Απέμεινε μόνο ένας φοίνικας και δυο τρεις μικρές λεύκες…

Το πάρκο ήταν το μοναδικό σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας. Ο δήμος θέλει να δώσει το χώρο σε ιδιώτες εργολάβους για να χτίσουν υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων, λέγοντας ότι από πάνω θα ξαναφτιάξει πάρκο. Όμως όλα τα υπόλοιπα υπόγεια πάρκινγκ της Αθήνας μαρτυρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πουθενά. Η ενέργεια του δήμου ήταν προσχηματικά νόμιμη, γιατί η αρμόδια για το χώρο δασική υπηρεσία είχε απαγορεύσει την κοπή δέντρων. Ο ραδιοσταθμός του δήμου (9,84) έδωσε βέβαια ρεσιτάλ παραπληροφόρησης.

Πολίτες που από νωρίς ενημερώθηκαν έσπευσαν στο σημείο, όπου η οργή τους για άλλη μια φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με τη βιαιότητα των ΜΑΤ.

Οι προθέσεις του κράτους και του κεφαλαίου είναι παραπάνω από προφανείς. Το ιδεολόγημα της ανάπτυξης ισοπεδώνει και καταβροχθίζει κάθε σπιθαμή ελεύθερης γης, θυσία στο βωμό του κέρδους, προστάζει την προστασία των πλαστικών χριστουγεννιάτικων δέντρων και την καταστροφή των πραγματικών.

Οι δικές μας διαθέσεις διαφέρουν ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου